Köptips för pulsklockor och smartklockor

Detta ska du tänka på när du köper en smartklocka eller pulsklocka på nätet.

Här kommer en liten guide hur du ska tänka när du letar pulsklockor eller smartklockor på nätet och hur du på bästa sätt hittar den produkt du söker till bästa pris.
Vad är då viktiga saker du ska tänka på?

  • Vad ska du använda klockan till?
  • Vilken budget har du för smartklockan eller pulsklockan?
  • Var hittar du det bästa priset?

Vad ska du använda klockan till?

Det finns många olika användningsområden och det ökar hela tiden ju bättre tekniken blir. Ska du använda den till att mäta din puls i vardagen eller under träning? För att mäta din aktivitet och puls under vardagen behöver du inte en superavancerad pulsklocka eller smartklocka som mäter din puls. Om du istället behöver mäta med mer precision när du tränar då skulle vi rekommendera att du lägger lite extra tid på att undersöka tekniken i din träningsklocka. Då kommer du också behöva lägga mer pengar.
Ska du vara ute i vildmarken och vill kunna se vart du befunnit dig, på vilken höjd med mera så ska du kolla efter en produkt som kan mäta dessa parametrar. Det kan också vara bra att du väljer en klocka som klarar av vatten, samt har en tålig konstruktion och speciellt glaset.
Tänk igenom noga och skriv gärna ner en lista över de funktioner som din pulsklocka eller smartklocka behöver ha och rangordna dem gärna.

Vilken budget har du för smartklockan eller pulsklockan?

När du vet vilka funktioner du behöver så är det dags att se vilken budget du hamnar på för att få dessa funktioner. Enklare pulsklockor och smartklockor ligger på priser mellan 2000-4000 kronor på den svenska marknaden. Vill du ha mer avancerade funktioner och mer robust konstruktion så ligger priset mellan 4000 – 10 000 svenska kronor på marknaden. Vissa varumärken är också dyrare än andra. Te.x. Polar, Garmin och Suunto har pulsklockor som ligger i de övre spannet men Garmin och Polar kan också ha enklare modeller. Sedan har du Apples smartklockor som är relativt dyra men också otroligt avancerade funktioner och inte att glömma dess appstore där du kan köpa till mängder med appar.

Var hittar du det bästa priset?

Det är svårt att hitta det bästa priset på den svenska marknaden för nätbutikerna har sällan samma modeller som de erbjuder. Säg att du vill ha en specifik svart Garmin klocka så finns den oftast bara i en butik. Men du kanske också kan tänka dig en röd likadan klocka men den finns inte där utan i en annan butik.
Därför rekommenderar vi dig att gå in på Pulsklockan.com där hela svenska marknadens pulsklockor och smartklockor finns listade. Där ser du också var du kan hitta modellen till bästa pris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s